Coldman planuje

Propozycje, zaproszenia i organizacja wspólnych wycieczek i wyjazdów w góry i nie tylko.
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Re: Coldman planuje

Postautor: Coldman » 2025-11-06, 11:46

Ogromne dziękuję za plany, jeszcze się o nich tutaj wypowiem. Tego właśnie potrzebowałem. Widzę że rower się przyda obowiązkowo.
Lidka pisze:Coldman, do kiedy będziesz w Barttnem?

11 listopada będę odjeżdżał.
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-11-07, 11:22

Jutro wschód słońca na Bruśniku, później zwiedzanie Ciężkowic.
Następnie po drodze cmentarze z 1 wojny, cerkwie itp
Zobacze jak później będę czasowo stał i zadecyduje. A pętle z waszymi propozycjami też mam w planie. Długimi wieczorami mogę analizować.
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Awatar użytkownika
opawski1
Kontakt:

Postautor: opawski1 » 2025-11-08, 21:26

Coldman pisze:Jutro wschód słońca na Bruśniku, później zwiedzanie Ciężkowic.

Wczoraj wracałem pociągiem przez Ciężkowice i uświadomiłem sobie, że tam też są góry i nigdy tam nie byłem ;)
Zresztą 5 dni siedziałem w Muszynie i nieco kręciłem się po okolicznych górkach, coś pewnie tu napiszę i wrzucę.
MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2025-11-10, 09:10

opawski1 pisze:Zresztą 5 dni siedziałem w Muszynie i nieco kręciłem się po okolicznych górkach, coś pewnie tu napiszę i wrzucę.

O, to tam, gdzie ja byłem dwa tygodnie w październiku.
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-12-29, 18:16

Mój pierwszy wernisaż już niedługo. W sumie wyszło to przypadkiem, dostałem taką propozycje i stwierdziłem, że jest to jakaś forma wyróżnienia. Ale kurde stresuje się trochę, bo będę musiał poopowiadać o tych zdjęciach xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2025-12-29, 20:14

Dasz radę, powodzenia!
Awatar użytkownika
maurycy

Postautor: maurycy » 2025-12-29, 20:31

No no no :)
Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2025-12-29, 20:33

Powodzenia! I wielkie graty!
Awatar użytkownika
Dobromił

Postautor: Dobromił » 2025-12-29, 20:33

Najważniejsze są ostanie minuty przed rozpoczęciem.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Awatar użytkownika
sprocket73
Kontakt:

Postautor: sprocket73 » 2025-12-29, 20:34

Będzie z tego jakaś transmisja w internecie?
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-12-29, 21:22

Dziękuje za miłe słowa.
Jakby to było przed Wami, to zero stresu. Ale na pewno zjedzie się rodzinka i kumple, ludzie z którymi nie rozmawiam o moich wyjazdach, bo nie ma o czym xD Pomijam ten temat, bo ich to raczej nie interesuje. Teraz będę im musiał pokazać moje górskie ja xDD

PS: Sprocket nie będzie, to mała gminna biblioteka, choć w bardzo turystycznej miejscowości.
W ogóle, wypadałoby książkę Gortycha przeczytać :D
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Postautor: Wiolcia » 2025-12-29, 21:44

Super, gratulacje, będzie dobrze!
Awatar użytkownika
Dobromił

Postautor: Dobromił » 2025-12-31, 18:05

Dzień dobry.

Jak to ma wyglądać ? Będziesz miał wyświetloną prezentację czy też odbite zdjęcia porozwieszane na ścianach ? Z tego co widać na plakacie to będziesz miał realnie patrząc dwadzieścia parę minut na przedstawienie tematu. W życiu nie gadaj o szczegółach technicznych zdjęć - jak je robiłeś, jakie światło, itd. Mało kogo to obchodzi. Skoncentruj się na kilku wybranych zdjęciach, opowiedz o wycieczkach z nimi związanych. Możesz też opowiedzieć jak długo trwa Twa przygoda z górami i innymi obszarami turystycznymi.

I pamiętaj ! Najważniejsze są ostatnie minuty przed rozpoczęciem. Przyda się wtedy najbliższa bibliotece ławka.

Ja miałem przyjemność mieć pięć i pół takich wernisaży. Są na tym forum świadkowie tych dramatów.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :

- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum

- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi

- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2026-01-04, 21:40

Dobromił pisze:Dzień dobry.

Jak to ma wyglądać ? Będziesz miał wyświetloną prezentację czy też odbite zdjęcia porozwieszane na ścianach ? Z tego co widać na plakacie to będziesz miał realnie patrząc dwadzieścia parę minut na przedstawienie tematu. W życiu nie gadaj o szczegółach technicznych zdjęć - jak je robiłeś, jakie światło, itd. Mało kogo to obchodzi. Skoncentruj się na kilku wybranych zdjęciach, opowiedz o wycieczkach z nimi związanych. Możesz też opowiedzieć jak długo trwa Twa przygoda z górami i innymi obszarami turystycznymi.

I pamiętaj ! Najważniejsze są ostatnie minuty przed rozpoczęciem. Przyda się wtedy najbliższa bibliotece ławka.

Ja miałem przyjemność mieć pięć i pół takich wernisaży. Są na tym forum świadkowie tych dramatów.

Zdjęcia będą stały na stelażach i porozstawiane po całej bibliotece w dość dużym formacie.
Ja muszę w sobie obudzić ducha gór, posłuchać sobie SDM przed występem. Tam będą sami amatorzy, więc emocjami trzeba będzie gadać, tym bardziej, że taki temat jest.
Ja się przygotuje do tego tekstowo, muszę opisać miejsca z tych zdjęć i trochę do pamięci wkuć.
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2026-01-04, 21:42

Ale mam dziurę na północnym wschodzie :D
Obrazek