Moje podsumowania. Od roku 2019...do? To się zobaczy ;)

Podsumowania sezonu czy jakiegoś okresu aktywności górskiej i nie tylko.
Awatar użytkownika
buba
Kontakt:

Re: Moje podsumowania. Od roku 2019...do? To się zobaczy ;)

Postautor: buba » 2025-12-28, 23:03

_laynn pisze:Opłaty to nie, nawet nie administracja, co inni się ostatnio oburzali, że za wcześnie swoje wstawiałem ;)

Tych innych chyba nie było tak dużo - chyba tylko ja wyrażałam kiedys obawy, że się "nie chwali dnia przed zachodem słońca" :P

_laynn pisze:Za ile można wstawiać podsumowanie? ;)

Moim zdaniem 1 stycznia o godzinie 00:01 to dobry termin :P
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"

na wiecznych wagarach od życia..
Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2025-12-29, 07:28

buba pisze:chyba tylko ja wyrażałam kiedys obawy, że się "nie chwali dnia przed zachodem słońca" :P

No właśnie.
To represja! :P

buba pisze:Moim zdaniem 1 stycznia o godzinie 00:01 to dobry termin :P

kurczaki, akurat sądzę, że będę zajęty, no trudno to innym razem... ;)
włodarz

Postautor: włodarz » 2025-12-30, 19:48

buba pisze:Moim zdaniem 1 stycznia o godzinie 00:01 to dobry termin :P

Uprzejmie donoszę laynn, że admin Cię wykolegował i dał podsumowanie jako pierwszy :-)
Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2025-12-31, 13:32

Dzięki.

To co bana mu dajemy? :)
Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2026-01-01, 12:02

To moje podsumowanie, nieco dłuższa ta minuta, ale tak szybko jak się da.
Krótkie podsumowanie aktywności:
10 wyjść w góry. 7x Beskidy i 2x Sudety. 2 nowe pasma. 1x Jura. 1x Ocean Atlantycki. 1x Italia i kolejne państwa bałkańskie.
Beskid Żywiecki - 5
Beskid Mały - 1
Beskid Makowski - 1
Beskid Śląski - 1
Sudety - Góry Kaczawskie i Rudawy Janowickie po razie.
5 nowych krajów odwiedzonych:
Hiszpania - 3x
Włochy, Serbia, Czarnogóra i Albania - 1x
Oraz...5 miesięcy bez gór.

https://mniejszeiwiekszegory.blogspot.c ... 25-go.html
Awatar użytkownika
buba
Kontakt:

Postautor: buba » 2026-01-01, 15:20

Dobry miałes rok! Zimą dupkę wygrzałeś w cieple, gdy inni marzli! :)

No i byłes w Bytomiu! :P
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"

włodarz

Postautor: włodarz » 2026-01-02, 07:20

Brawo, że Ci się chciało pojechać w Sudety
Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2026-01-02, 13:15

buba pisze:Dobry miałes rok! Zimą dupkę wygrzałeś w cieple, gdy inni marzli! :)

Miałem nadzieję, że grzanie się zimą wejdzie do standardu, ale o dziwo nie wszyscy w rodzinie podzielali ten entuzjazm. Ale fajne uczucie było w lutym się opalać, kąpać w basenie i oceanie.
Bytom to wisienka na torcie :)
włodarz pisze:Brawo, że Ci się chciało pojechać w Sudety

Jesienią mi się o tym wyjeździe zapomniało - i wtedy rok wydawał się o wiele gorszy.
Mam nadzieję, że takiego roku jednak nie będzie :)
Awatar użytkownika
maurycy

Postautor: maurycy » 2026-01-02, 13:55

Ha, ha :lol

Nie zawsze mniej (znaczy górsko) znaczy gorzej. Bo jak widzę, miałeś ciekawszy rok, niż poprzedni :-o
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2026-01-02, 17:28

Górsko słabo, ale turystycznie i międzynarodowo - nieźle. Zaskoczeniem jest dla mnie fakt, że dopiero teraz leciałeś samolotem. I jeszcze jedno - poznawanie nowych miejsc w górach to niekoniecznie muszą być Sudety. Ja też lubię poznawać nowe szlaki i tu Słowacja jawi się jako studnia z bardzo głębokim dnem.
Awatar użytkownika
buba
Kontakt:

Postautor: buba » 2026-01-02, 17:33

_laynn pisze:

Miałem nadzieję, że grzanie się zimą wejdzie do standardu, ale o dziwo nie wszyscy w rodzinie podzielali ten entuzjazm. Ale fajne uczucie było w lutym się opalać, kąpać w basenie i oceanie.

Serio komuś opalanie i kąpiel w morzu w lutym może się nie podobać?? :o-o Hmmmm... To może w tym roku zabierz ich na Spitsbergen, to za rok juz wszyscy bedą chcieli bez zająknięcia na ciepłe wyspy! :P

Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2026-01-02, 20:20

maurycy pisze:Nie zawsze mniej (znaczy górsko) znaczy gorzej. Bo jak widzę, miałeś ciekawszy rok, niż poprzedni :-o

Górski 2025 to jednak o wiele słabiej niż 2024. Wtedy mi naprawdę wyszło kilka super wycieczek (rewelacyjny "niewschód" na Pilsku, widokowa petarda na Magurze Witowskiej, z Adrianem biwak w Gorcach poprzez Pieniny, biwak w Górach Kamiennych, rodzinna wycieczka na hale Rysianka-Boracza, czy powrót w Sądecki, a na koniec nocka na Szyndzielni - zapomniałem o Niskim, łąkach pod Busovem). Ten jest słabiutki...
Ale znów ruszyłem poza kraj. Więc rzeczywiście jako całościowo jest naprawdę nieźle. Inaczej.

Sebastian pisze:Górsko słabo, ale turystycznie i międzynarodowo - nieźle. Zaskoczeniem jest dla mnie fakt, że dopiero teraz leciałeś samolotem. I jeszcze jedno - poznawanie nowych miejsc w górach to niekoniecznie muszą być Sudety. Ja też lubię poznawać nowe szlaki i tu Słowacja jawi się jako studnia z bardzo głębokim dnem.

Masz rację z Słowacją, ale mnie Sudety naprawdę się podobają, ciekawią mnie coraz więcej. Niestety ale w tym roku sporo planów górskich po prostu nie wypaliło. (Słowacja była w planach, były Tatry itd).
Ja mam póki co w głowie chęć dokończenia mojego projektu (odwiedzenie wszystkich polskich pasm górskich) i Słowacja gdzieś tam w planach cały czas jest, ale z różnych powodów, cały czas odkładana.
Co do latania, tak się złożyło - znów sporo różnych spraw, które tu wchodziły w grę, od pieniędzy, po to, że mnie dotychczas wakacje typu all inclusiv nie pociągały (a ten typ wakacji kojarzył mi się z Egiptem/Turcją, które to rejony bardzo mało mnie pociągają), oraz chęć poznania naszego własnego kraju. Oraz totalny brak znajomości języków. Przez ten brak znajomości języków nie myślałem nigdy o lataniu na swoją rękę. A że Kanary mi siedziały od 2 lat w głowie, które wcześniej wydawały mi się nie na moją kieszeń, szczególnie w wersji All, to stwierdziłem, że może czas to sprawdzić, tu znajomi w pracy, którzy latają tam raz/dwa razy w roku, pokazali mi, że nie jest tak źle. Więc pierwszy raz samolotem, stwierdziłem, że wolę jak mi biuro odwali za mnie całą robotę. Językowo moja żona pomaga, więc uzbierałem no i spełniłem takie marzenia chowane na dnie głowy ;) A np kwestię wypożyczenia auta kolega mi pomógł (Cicar) oraz sporo wiedzy przekazał.
buba pisze:Serio komuś opalanie i kąpiel w morzu w lutym może się nie podobać?? :o-o Hmmmm... To może w tym roku zabierz ich na Spitsbergen, to za rok juz wszyscy bedą chcieli bez zająknięcia na ciepłe wyspy! :P

Problemem są lot (długość), dorastająca córka, która ma teraz różne fochy :D .
Oraz właśnie brak śniegu przez ostatnie lata - tym razem ferie chcemy spędzić w zaspach :D
Dochodzi też mój problem. Wybredności. Ja na razie mam dość innych kuchni niż nasza, więc mocno nie oponowałem. I jeszcze jeden plan na ten rok, dlatego liczę, że kolejna zima może znów będzie w ciepłych krajach.
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Postautor: Wiolcia » 2026-01-03, 21:08

Rozkręcasz się, jeśli chodzi o dalsze podróże (samolotowe). Myślę, że taka różnorodność jest fajna - przynajmniej dla mnie. I tradycyjnie - wszelakie Twoje biwaki na plus!
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2026-01-04, 09:34

buba pisze:Serio komuś opalanie i kąpiel w morzu w lutym może się nie podobać?? :o-o Hmmmm... To może w tym roku zabierz ich na Spitsbergen, to za rok juz wszyscy bedą chcieli bez zająknięcia na ciepłe wyspy! :P

Mnie na przykład opalanie i kąpie w morzu w ogóle się nie podoba, niezależnie od miejsca i pory roku.
Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2026-01-04, 16:17

Wiolcia pisze:Rozkręcasz się, jeśli chodzi o dalsze podróże (samolotowe). Myślę, że taka różnorodność jest fajna - przynajmniej dla mnie. I tradycyjnie - wszelakie Twoje biwaki na plus!

Na ten rok może znów zawodowo gdzieś polecę, ale poza tym to chwilowo zwolniłem ;) choć ochotę na poznawanie świata nabrałem.
W sumie jeden biwak. Mało ;)